Auto met ESC veel veiliger

Uit recente botsproeven van Euro NCAP blijft dat Electronic Stability Control (ESC) voorkomt dat de auto uitbreekt en daarmee de verkeersveiligheid verhoogd. De ANWB raadt haar leden die een auto willen kopen nu aan om te kiezen voor een model voorzien van ESC. De vier geteste auto’s met ESC behaalden het maximale aantal van vijf sterren.

Het is de eerste keer dat Euro NCAP auto’s heeft getest op ESC. De standaard crashtest is uitgebreid met een praktijktest op een circuit. In totaal zijn zes modellen onderworpen aan de proeven, waarbij het gaat om de Dacia Duster 1.5 DCi Lauréate, de Nissan Juke, de Mitsubishi ASX, de Kia Venga, de Hyundai iX20 en de BMW X1.
De Dacia scoorde slechts drie sterren, maar als het voertuig was voorzien van ESC dan had het in de test vier sterren kunnen halen. De Nissan en de Mitsubishi zijn glansrijk door de crashtest gekomen, dankzij de aanwezigheid van ESC. De Kia, Hyundai en BMW hebben na een aanvullende ESC-praktijktest ook vijf sterren gekregen.

De ANWB adviseert kopers van een Dacia Duster om de dCi 110 FAP aan te schaffen. Dit model biedt de mogelijkheid om ESC als optie te bestellen. Fabrikant Dacia heeft aangekondigd binnenkort ook op de andere modellen ESC aan te bieden.

 

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.