‘Auto RAI komt niet terug’

Het instituut Auto RAI is verleden tijd. Steven van Eijck, voorzitter van RAI Vereniging, deed deze constatering voor de microfoon van BNR’s De Nationale Autoshow. Er is te weinig draagvlak onder de importeurs.

Eerder dit jaar was er nog hoop op een doorstart van de autobeurs, aldus Van Eijck: “Met lede ogen heb ik aangezien dat auto-importeurs niet meer geloven dat dit in de toekomst houdbaar is.” Internet is volgens de voorzitter het communicatieplatform dat de plek van de fysieke beurs Auto RAI inneemt: ‘doodzonde’.

Nostalgische sentimenten zijn echter niet voldoende om een beurs in de lucht te houden: “Ik heb daar ook met mijn vader gelopen en de eerste Renault 16 TL uitgezocht, maar de realiteit is dat de importeurs de baas zijn en die moet ik uiteraard volgen.”

In 2015 werd de laatste editie van Auto RAI gehouden: van 17 tot en met 26 april kwamen bijna 300.000 bezoekers op de autobeurs af. Da’s weliswaar meer dan het dieptepunt 2009, maar staat in schril contrast met de 400.000-plus die voor 2007 nog gebruikelijk was. Het concept van de nationale autobeurzen heeft het moeilijk, maar meer internationaal georienteerde beurzen zoals die in Genève, Parijs en Frankfurt weten zich vooralsnog wel verzekerd van de steun van autofabrikanten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.