Auto te water? Rescue Escape Guidance System

De politie heeft woensdag een nieuw preventiesysteem gepresenteerd om uit de auto te kunnen ontsnappen, als deze in het water belandt. Het Rescue Escape Guidance System (REGS) werkt met sensoren die in de portieren worden geplaatst. Volvo rustte 29 politieauto’s van de KLPD uit met het systeem. Deze test duurt een jaar.

Door de optredende veranderingen in druk en de aanwezigheid van water zorgen de sensoren er automatisch voor dat de zijruiten verbrijzelen. Dit nog voordat de auto definitief zinkt. Het biedt inzittenden de gelegenheid om op tijd het voertuig te verlaten en geeft hulpverleners de kans om inzittenden snel te bereiken.
Volvo heeft de visie dat er in 2020 geen dodelijke ongelukken meer mogen plaatsvinden in of door een Volvo.

Centraal Beheer Achmea vindt veiligheid van alle weggebruikers van groot belang. “Wij volgen nieuwe ontwikkelingen die de veiligheid van weggebruikers kunnen vergroten op de voet. Centraal Beheer Achmea heeft goede hoop dat het REGS-systeem kan bijdragen aan het kunnen redden van mensenlevens bij te water raken van een auto. Daarom steunt Centraal Beheer Achmea dit initiatief van de politie, onze klant.”

De verzekeraar doet een oproep aan de auto-industrie om serieus te onderzoeken hoe snel nieuwe auto’s standaard kunnen worden voorzien van het REGS-systeem. De politie kwam eerder al met het initiatief Resqme, een klein ontsnappingshulpmiddel voor aan je sleutelbos. Hiermee kan het raam verbrijzeld worden en de gordel doorgesneden.

[responsive-video identifier=”cIousMBBytE”]

Per jaar belanden in Nederland 750 personenauto’s in (on)diep water. Ongeveer vijftig mensen komen daarbij om het leven. De helft komt te overlijden door verdrinking, omdat de ramen en de deuren blokkeren. In de eerste vier maanden van 2012 verdronken twintig mensen, omdat hun auto in het water belandde.

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.