Autobedrijf voor en door vrouwen

Dit pinksterweekeinde openen Janita en Mariëlle Hurkmans naar eigen zeggen de eerste fullservice autogarage in Nederland die zich richt op vrouwen. Vakgarage De Dames van Hurkmans wil een autoboutique zijn, met schadeherstel, onderhoud en verkoop van occasions, ofwel een totaal dienstenpakket voor alle automobilisten, maar vooral voor vrouwelijke berijders.

“We bieden een totaal andere beleving dan welk autobedrijf dan ook”, zegt Mariëlle Hurkmans, tevens ook eigenaar van AAS Autoschade Nistelrode. “Over alles is goed nagedacht: de inrichting, het personeel (vooral vrouwen!), onze huisstijl, de verkoop van aanverwante producten, de DNA van ons merk. Daarin past ook het concept Dagherstel van AAS perfect.”

Onder dit label biedt de keten autobezitters de mogelijkheid om met de modernste technieken kleine schades snel en effectief te laten repareren. Vaak kan daarop gewacht worden. Hurkmans: “We gaan de wachttijd tijdens dat schadeherstel aangenaam maken. Denk aan gezellige werkplekken met wifi, een leuke speelplek voor kinderen en natuurlijk de hippe leenfiets.”

De zussen Janita en Mariëlle Hurkmans zijn al jaren werkzaam in de automotive branche. “Het idee voor dit vrouwenconcept is al lang geleden ontstaan. Na een bezoek aan een vrouwengarage in Parijs, waren we definitief om. Vrouwen beleven de autobranche en diensten zoals schadeherstel en reparatie, nu eenmaal anders mannen. Bij ons wordt daarom alleen begrijpelijke taal gesproken”, zegt Marielle.

“Vrouwen kopen auto’s ook anders dan mannen. Ze letten op andere specificaties en kijken meer naar functionaliteiten. Denk aan: laadruimte, parkeergemak, grootte, veiligheid en kleur”, stelt Janita, die mede verantwoordelijk is voor de autobedrijven binnen het familiebedrijf. “Uiteraard zijn ook mannen van harte welkom. In Parijs is ook een derde van het klantenbestand een man.”

Ondernemerschap voorop

Nicole Spenkelink, directeur AAS zegt: “Dit concept past uitstekend binnen onze visie AAS 2020. Het ondernemerschap van onze leden blijven we voorop stellen. Leden kunnen zelf hun verzorgingsgebied invullen, afgestemd op het marktpotentieel van dat gebied. Daarbinnen staat het hen vrij om een samenwerking aan te gaan of een nieuw initiatief te ontplooien.”

De invulling door Janita en Mariëlle in Den Bosch met dit unieke concept wordt alleen maar toegejuicht: “Of dit concept binnen AAS verder zal worden uitgebreid hangt natuurlijk af van het succes. Klantbeleving bepaalt in grote mate de klanttevredenheid, dus daarin moet je onderscheidend zijn. En onderscheidend is het concept dat de Dames van Hurkmans nu neerzetten”, vervolgt Spenkelink. “Of we nu mannenconcept gaan uitwerken, zoals een schadebedrijf met een barbiershop? Ik sluit niets uit.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.