Autobelangen klaagt Staat aan om MRB-regels

Na een donatieronde is er genoeg financiële steun voor Stichting Autobelangen om de Staat voor de rechter te dagen. De organisatie maakt de stap om de in december geïntroduceerde nieuwe MRB-regelgeving voor oldtimers ongedaan te laten maken. Dat meldt Autoweek vanochtend.

De advocaten die namens Stichting Autobelangen handelen, denken bij de rechter een goede kans te maken. Zij zullen proberen het ontbreken van het nut en de noodzaak van de maatregel op financieel en milieutechnisch gebied aan te tonen. Daarbij wijzen zij de rechter op drie wijzigingen van de regels in vier jaar tijd en op onjuiste en onvolledige informatieverstrekking over importcijfers door Staatssecretatris Weekers van Financiën.

MRB-regels

In het Belastingakkoord 2014 is de leeftijdsgrens voor vrijstelling van MRB verhoogd van 25 naar 40 jaar. Dit terwijl de internationale norm voor oldtimers 30 jaar is. Voor benzineauto’s tussen de 26 en 40 jaar is een overgangsregeling gemaakt. Het kabinet denkt 140 miljoen op te halen met de maatregel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *