Autobezitter vindt schadeformulier lastig

Automobilisten hebben geregeld moeite om alle gegevens van het Europees schadeformulier goed in te vullen. Dat blijkt uit onderzoek van GfK onder ruim zevenhonderd autobezitters die het afgelopen jaar schade hebben gehad.

Een op de drie begrijpt niet alle instructies en/of vindt het formulier niet goed leesbaar na het invullen. Vijftien procent van de ondervraagden had op het ongevalsmoment niet de juiste papieren bij zich. Bij nogmaals vijftien procent ontbraken gegevens van de tegenpartij.

De vernieuwde app Mobielschademelden die het Verbond van Verzekeraars, politie en verkeerskundig ict-bureau VIA vandaag lanceren moet het gebruikers makkelijker maken. De app (Android, iOS) vult veel gegevens automatisch in. Ook is ‘gedoe’ met tekeningen voorbij: foto’s volstaan. Daarnaast kunnen nu ook fietsers en voetgangers schade melden en is het mogelijk letselschade te rapporteren.

Door alle ongevallen altijd in kaart te brengen, kunnen hulpdiensten en overheden – van beleid tot wegbeheer – een slag slaan om het aantal verkeersdoden en -gewonden verder terug te brengen. Gevaarlijke locaties komen sneller in beeld, zodat maatregelen eveneens sneller kunnen volgen. Naast de app blijft ook de uit oktober 2011 daterende website voor mobiel schade melden operationeel. 

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.