AutoBinck steekt 2 miljoen in Snapp Car

Autobinck Group heeft 2 miljoen euro gestoken in autodeelplatform Snapp Car. Daarmee heeft het een substantieel belang in het autodeelbedrijf genomen. Snapp Car is een van de grootste Europese spelers op het gebied van autodelen met 150.000 gebruikers en 20.000 deelauto’s. Met de investering wil het bedrijf doorgroeien naar 250.000 deelauto’s in 2018.

Volgens Hans Kwaad van Autobinck is Snapp Car het schoolvoorbeeld van nieuwe mobiliteit, precies een segment waar Autobinck in wil investeren. “We hebben onlangs een Smart Mobility afdeling opgericht waarbij we vooral kijken naar nieuwe trends in mobiliteit. We hebben al een belang in The New Motion (laadpaalinfrastructuur) genomen en het autodeelconcept van Snap pCar past hier ook prima in.” Kwaad kijkt ook naar elektrische auto’s en connected cars als een segment waar AutoBinck eventueel in zou willen investeren.

Snapp Car is een snelgroeiend autodeelplatform dat eerder dit jaar concurrenten in Denemarken en Zweden overnam. Het bedrijf werd in april nog gewaardeerd op 9,3 miljoen euro. Gebruikers kunnen via de site een auto huren van andere autobezitters of juist hun auto voor verhuur aanbieden. De auto’s worden onderling verhuurd, waarbij Snapp Car alle praktische, juridische (waaronder verzekering) en financiële zaken regelt. Het idee hierachter is dat veel auto’s een groot deel van de dag stilstaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.