‘Autobranche is toe aan vernieuwing’

De adviesbureaus Vibber en Semco Style Institute hebben begin juni een partnerschap ondertekend dat van start gaat met een onderzoek naar nieuwe organisatievormen in de autobranche.

Vibber ervaart al jaren dat de aansturing van personeel en de bewegingsvrijheid van personeel in de autobranche vaak te wensen overlaat, met als gevolg dat het werkgeluk en daarmee ook de motivatie van bijvoorbeeld technici snel daalt. Ook heeft de nieuwe generatie die de arbeidsmarkt betreedt andere behoeften, wensen en eisen.

Joël van den Doel, directeur van Vibber (foto rechts), is enthousiast over het partnerschap: “De meeste klanten van ons komen uit de technische sector, transport & mobiliteitssector en de autobranche. Over het algemeen zien we dat deze sectoren heel innovatief en vooruitstrevend zijn, maar dan wel gericht op de technische innovatie. We zien dat er qua organisatiestructuren en culturen veel vooruitgang mogelijk en ook noodzakelijk is.”

Het Semco Style Institute helpt bedrijven effectiever te organiseren op basis van een filosofie en aanpak die de mens centraal zet. Farouk el Kodady, directeur en medeoprichter van Semco Style Institute: “Wij zien sinds de pandemie een enorme toename in interesse en aanvragen van organisaties die toekomstbestendiger en veerkrachtiger willen worden. Zo heeft het werken op afstand een nieuwe dynamiek met zich meegebracht en is er een sterke behoefte om meer autonomie en verantwoordelijkheid bij de teams te leggen.”

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3578 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.