Autokleuren opvallender en individueler

Binnenkort gaan we meer rood, paars en groen op de weg zien. Dat zullen in alle varianten de autokleuren gaan worden. Dat is althans de mening van de Coatings-divisie van Basf, leverancier van onder andere het reparatielakmerk Glasurit.

De collectie ‘Under the Radar’ toont nieuwe kleurgebieden op het trendradarscherm. De ontwikkeling van speciale effecten zet daarbij nieuwe accenten. Volgens de designers worden autokleuren in de toekomst complexer en individueler. De mogelijkheid om zich te onderscheiden komt tegemoet aan de wensen van consumenten, want juist bij het kopen van een auto speelt individualisering een steeds grotere rol, aldus Basf.

Mark Gutjahr, hoofd van de afdeling Design van Basf Europa, verklaart de betekenis van effectlakken: “In principe wordt al jaren alleen onderscheid gemaakt tussen unilakken, pareleffectlakken en metallic lakken. Maar op dit gebied is nu veel aan het veranderen. Door de gerichte interactie tussen kleur en effect worden autokleuren complexer en ontstaan veel meer nuances. Deze ontwikkeling zal zo nog enkele jaren doorgaan. Het potentieel van het palet aan effecten is nog niet uitgeput.”

“Sterke kleuren zoals rood zullen ons beeld van individuele mobiliteit vormen”, aldus Gutjahr. In het straatbeeld neemt het aantal auto’s in een krachtige roodtint, duidelijk toe. De verdere ontwikkeling van rood de komende jaren ook meer in de richting van krachtige, donkere paarstinten. Het potentieel van groen blijft verder zichtbaar in zeer verschillende nuances, uiteenlopend van een intensief turkoois tot een fonkelend mosgroen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.