Autokraken leren op Poolse beurs

Hoe kun je een auto openmaken zonder sleutel of zelfs alleen met een code? Antwoorden op deze prangende vragen werden afgelopen maand gegeven op de beurs Interkey Service 2014 in het Poolse Ozarow Mazowiecki.

Een verslaggever van Autobild bezocht de beurs waar volgens hem niet alleen slotenmakers op afkwamen. De met name Poolse en Russische toehoorders kregen haarfijn uitgelegd hoe je bijvoorbeeld binnen twee minuten het deurslot van een BMW 7-serie kunt kraken.

Ook voor het openen van een auto zonder autosleutel bestaat een oplossing. Hier wordt de koffertruc voor gebruikt. Het signaal dat gebruikt wordt om de auto te openen of te starten reikt 400 meter ver. Met de juiste software kan iemand dat signaal simpel opvangen in een koffer met een ontvanger en zender. Is de eigenaar verdwenen dan is het een kwestie van één druk op de knop om de bewuste auto te openen.

Het stelen van een auto via een OBD-tool blijkt al helemaal eenvoudig. Een doosje ter grootte van een pakje sigaretten kan op de OBD-tool worden geplaatst en zo de startcode ontcijferen. Een starterskit om op deze manier een auto te stelen wordt op internet al aangeboden voor 700 euro, leert de beursvloer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *