Automarkt Beverwijk en Emsburen vlot gestart

Deze week zijn de twee nieuwe automarkten van start gegaan in Beverwijk en Emsbüren voor autohandelaren. Beiden zijn alternatieven voor de vorige week gesloten Automarkt Utrecht, die zo’n tachtig jaar op die locatie gehouden is.

Directeur Dave Moors van organisator Automotive Trade Support (ATS), onderdeel van VWE, opende dinsdagochtend om 09.00 uur de eerste editie van de automarkt in Beverwijk op parkeerplaats P0 en P1 van de Bazaar in Beverwijk. Ook Bertho Eckhardt van Bovag, ondernemer Ton Vestering en wethouder Frans Koster van Beverwijk waren daarbij aanwezig.
Op de eerste handelsdag was de parkeerruimte voor driekwart gevuld door ongeveer 300 standhouders, waarvan een kwart nieuwe aanwas is. In totaal kunnen er 1.500 auto’s geparkeerd worden. Volgens ATS was het bij de start van de nieuwe automarkt net zo druk als de laatst georganiseerde markt in Utrecht.

Maandagochtend werd het Duitse Emsbüren al aangedaan door vele Nederlandse handelaren, want daar wordt vanaf nu wekelijks Autowelt Emsbüren georganiseerd. Dit initiatief van Autobedrijf Mensink uit Langeveen wordt door velen gezien als aanvulling op de handel in Beverwijk, zeker omdat de kosten per standplaats voor een auto viermaal zo laag liggen als in Beverwijk.
Volgens de organisatie stonden er zo’n duizend auto’s te koop, waarvan meer dan de helft is verkocht. Het aantal bezoekers wordt geschat op hetzelfde aantal als dat van de automarkt in Utrecht, maar een exacte aantal kan niet worden genoemd. Ook in Emsbüren waren 300 standhouders.

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2720 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *