Automechanika Frankfurt zowel live als online

Nieuwe producten en trends, training en netwerken: Automechanika Frankfurt focust op persoonlijke ontmoetingen en digitaal match making.

Partnercontent

Zowel live in Frankfurt als online: ’s werelds meest toonaangevende vakbeurs voor de automotive service industrie vindt dit jaar plaats van 14 tot en met 16 september in het ‘Digital Plus’ format. Automechanika combineert een compacte fysieke beurs in Frankfurt met de mogelijkheid om digitaal te netwerken en bedrijven digitaal te presenteren.

Wat zijn de onderwerpen en trends die vandaag het belangrijkst zijn voor de aftermarket? Voor welke uitdagingen zullen werkplaatsen in de toekomst komen te staan, bijvoorbeeld door de steeds snellere opmars van alternatieve aandrijfsystemen? Automechanika Frankfurt Digital Plus vindt dit jaar plaats als een compact event dat is afgestemd op de huidige situatie. Het concept omvat een digitaal platform dat exposanten en bezoekers die dit jaar niet persoonlijk naar Frankfurt kunnen reizen, in staat stelt toch deel te nemen. Digitale functies bieden daarbij extra presentatie- en netwerkmogelijkheden en zorgen tegelijkertijd voor een groot internationaal bereik.

Deelnemers kunnen zich ook verheugen op een uitgebreid randprogramma dat in zijn geheel live gestreamd zal worden. Onder de vele toekomstgerichte thema’s die worden aangeboden zijn: Future Mobility Workshop 4.0, Remanufacturing, Tomorrow’s Service & Mobility, Electromobility, 3D-Printing, en Innovations in Car Wash and Care. Wat de workshops betreft, zullen vooral Collision Talk, diverse presentaties over de werkplaatsbranche en workshops over het beheer van ongevallenherstel interessant zijn. Oplossingen voor de mobiliteit van morgen staan centraal in het nieuwe ‘Future Mobility Park’ – een innovatief test- en ervaringscircuit in het hart van het beursterrein.

Hypermotion, een platform voor toekomstige mobiliteit en logistiek, vindt tegelijkertijd met de Automechanika plaats. Dit creëert waardevolle synergieën voor de deelnemers van beide evenementen omdat dit de eerste keer is dat gebruikers en ontwikkelaars op het gebied van mobiliteit en logistiek worden samengebracht met spelers uit de automotive aftermarket. Er zijn een aantal fascinerende technologische raakvlakken tussen deze twee evenementen, waaronder alternatieve aandrijfsystemen, lichtgewicht materialen en constructies, IoT-systemen, het opzetten en optimaliseren van veerkrachtige internationale toeleveringsketens, en vele andere.

Automechanika Frankfurt Digital Plus vindt plaats 14-16 september 2021

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *