Automechanika toont toekomst werkplaats

In samenwerking met het Institute for the Automotive Industry (IfA) verzorgt Automechanika Frankfurt op de komende beurs een reeks praktische workshops. Daarmee wil de organisatie inspelen op oprukkende digitalisering en nieuwe voertuigontwikkelingen.

De activiteiten in de Festhalle zijn gebundeld onder de noemer Future Mobility Workshop 4.0. De focus ligt op technologie, procesessen en businessmodellen waarmee automotive professionals in de nabije toekomst te maken krijgen. “Werkplaatsen en autodealers zien zich geconfronteerd met een grote mate van onzekerheid”, zegt de organisatie. “De mogelijkheden om nieuwe techniek en diensten vooraf te testen en proberen zijn vaak beperkt. Vandaar deze vitrine, trainingscentrum en testlaboratorium in één.”

Training

Aan bod komen tal van aftersalesgerichte thema’s, zoals technische problemen vaststellen, afspraken organiseren, alternatieve mobiliteit, voertuigaanname, diagnose, onderdelen bestellen, facturatie. Regelmatige training van deze en andere dagelijkse bezigheden is volgens de beursorganisatie essentieel om ‘in business’ te blijven. De kennissessies van de Future Mobility Workshop zijn overigens in het Duits of Engels. Automechanika Frankfurt 2020 vindt plaats van 8 t/m 12 september.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.