Automobilist hardleers met mobiel internet

Nederlandse automobilisten zijn hardleers als het gaat om het gebruik van het mobieltje in de auto. Volgens onderzoekbureau DVJ Insight zegt meer dan de helft de mobiel te gebruiken niet eens zozeer om te bellen maar meer om berichten te versturen en te internetten.

Ondanks overheidscampagnes om mobiel bellen te ontmoedigen, gebruikt 51 procent van de 759 respondenten onderweg mobiel internet. Vooral voor het versturen van berichten, navigatie en social media. Automobilisten maken ook massaal gebruik van Whatsapp (67 procent).

Top 10 mobiel gebruik onderweg:

1. WhatsApp 67%
2. Navigeren 59%
3. Internetten 49%
4. Mail 41%
5. Google 37%
6. Sms’en 31%
7. Facebook 26%
8. Nieuwsvoorziening 21%
9. Muziek luisteren 16%
10. Twitter 8%

Verbod

Aan de automobilisten is gevraagd welke maatregelen zouden slagen tegen mobiel gebruik onderweg. Eén kwart vindt dat er niets hoeft te gebeuren maar dat de automobilist zelf goed na moet denken. Veel hogere boetes is volgens 21 procent de juiste oplossing en nog eens 20 procent denkt dat meer controle dé oplossing is voor dit probleem. Bij 17 procent van de ondervraagden is er de overtuiging dat dit nooit verholpen kan worden. 10 procent zou pleiten voor een algemeen verbod op een telefoon in de auto.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.