Automonteurs en -verkopers bieden petitie aan

Een FNV-delegatie heeft vanochtend op het hoofdkantoor van Bovag in Bunnik een petitie overhandigd namens bijna 2.500 bezorgde automonteurs- en verkopers. Zij willen 2,5 procent meer loon, maar de werkgevers willen dat niet.

Na drie ronden cao-onderhandelingen is er nog steeds geen uitkomst. De 81.000 werknemers in de autobranche willen via een loonsverhoging meer waardering voor hun dagelijkse inzet. De ruim 10.000 werkgevers willen de lonen vastzetten totdat de economie weer aantrekt.

Bovag-woordvoerder Paul de Waal laat weten dat FNV onder haar leden een peiling heeft gehouden. “Zij hebben duidelijk laten weten dat zij vinden dat vakwerk goed behouden moeten worden en dat zij voor de koopkracht gaan. Wij kiezen voor behoud van werkgelegenheid boven koopkracht.”

Volgens De Waal is er nog geen termijn bekend om formeel weer om tafel te gaan zitten voor nieuwe onderhandelingen over de cao voor motorvoertuigen en tweewielerbedrijven, die in oktober is verlopen. “De komende tijd bekijken we hoe we deze tussenliggende periode kunnen overbruggen.”

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.