Automotive Carrièredag ditmaal digitaal

Ook dit jaar vindt de Automotive Carrièredag plaats, maar voor het eerst gebeurt dat volledig digitaal. De twintig online infosessies zijn donderdag 15 oktober gelijkelijk verdeeld over de locaties Helmond (Automotive Campus) en Arnhem (HAN).

In beide steden zijn op de hogeschoolterreinen studio’s gebouwd waar bedrijven zich presenteren via een livestream. Vanachter hun scherm kunnen zo’n 1200 studenten van de hogescholen Arnhem-Nijmegen, Rotterdam en Fontys zich geheel coronaproof laten informeren over stage-/afstudeer- en carrièremogelijkheden. Elke student krijgt de Digitale Carrièregids (pdf) met de deelnemende bedrijven. De carrièredag (8.45 tot 17.00 uur) is opgesplitst in drie elementen:

  • Digitale Carrièregids met alle bedrijven die meedoen
  • Bedrijfspresentaties via een livestream
  • Digitale Match & Meet-sessies, 1-op-1 sessies studenten en bedrijven

Vooraf zijn studenten op basis van hun keuze, interesse, opleiding, opleidingsjaar en specialisatie, gekoppeld aan bedrijven. Tijdens de één-op-één-sessies kunnen studenten een beter beeld krijgen van hun toekomst binnen het desbetreffende bedrijf (denk aan mogelijkheden voor stage, afstudeeropdrachten of zelf vacatures voor een junior-functie).

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *