Automotive sector zoekt innovaties uit Nederland

Vanaf 2015 wordt er elke twee jaar de Automotive Innovation Award (AIA) uitgereikt voor de meest revolutionaire autogerelateerde innovatie, ontwikkeld of geïmplementeerd in Nederland. De inschrijving is inmiddels gestart.

Volgens Berno Kleinherenbrink, bestuurslid van de AIA, is innovatie van essentieel belang voor de automotive sector: “Er liggen grote maatschappelijke uitdagingen die samenhangen met mobiliteit, milieu, doorstroming en het gebruik van energiebronnen. De veranderende klantbehoefte en de haast onbegrensde technische mogelijkheden dagen de automotive sector uit het innovatieproces te versnellen. Een versnelling die feitelijk allang is ingezet, maar vaak ongezien. Het Nederlandse publiek maar ook politiek en overheid heeft hier vaak nauwelijks weet van.”

Op 1 december maakt de organisatie de maximaal tien genomineerde cases bekend. Vanaf dat moment kan het publiek ook een stem uitbrengen. Leo Kusters, algemeen directeur bij Transport en Mobility TNO Nederland, leidt de vakjury. Uiteindelijk gaan er drie innovaties door naar de finale van de Automotive Innovation Award op 20 januari 2015.

De initiatiefnemers zijn RAI Vereniging, Bovag, Leaseplan Nederland, Automotive NL en Roland Berger Strategy Consultants.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.