Autonoom rijden voor universele garagist

De technieken die aan de basis staan van autonoom rijden zitten voor een belangrijk deel al in de auto’s die nu op de weg rondrijden. Daarom lanceren grossier Koskamp en opleidingsinstituut Autoniveau een training voor niveau 3 autotechnici met minimaal vier jaar werkervaring. De workshop bevat zowel theorie als praktijk rond de genoemde assistentiesystemen.

Of het nu gaat om adaptieve cruisecontrole, een actieve noodremassistent of een rijlijnassistent, het zijn stuk voor stuk systemen die straks het autonoom rijden mogelijk gaan maken maar nu al gemonteerd kunnen zijn in klantenauto’s.

Het is dus van groot belang dat universele autobedrijven op de hoogte zijn van alle relevante principes zoals diagnose, het vervangen van onderdelen, de basisafstelling en het inleren van onderdelen. Dat begint al met het beheersen van een goede werking van het systeem, want wat voor een klant een storing kan zijn, hoeft dat niet daadwerkelijk te zijn: het kan behoren tot het normale functioneren.

De systemen die aan bod komen tijdens de training Autonoom rijden start morgen! Of Niet? zijn onder meer parkeersystemen, adviessystemen (bordherkenning etc.) en corrigerende systemen zoals actieve dodehoekherkenning en noodstopsystemen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.