Auto’s worden kunst

Het Car Art-festival komt naar Zandvoort. Voor en tijdens de Grand Prix van Nederland bouwen kunstenaars auto’s om tot abstracte voorwerpen, beschilderen ze de carrosserie of worden auto’s anderszins gebruikt als inspiratiebron voor kunstuitingen.

Langs de boulevard is vanaf 12 augustus een gratis buitententoonstelling te zien. In het Zandvoorts Museum en het pop-up museum het Raadhuis staan de kleinere objecten en schilderijen.

Sinds 2009

Het Car Art-festival bestaat sinds 2009 in Nederland en is op verschillende plekken georganiseerd in samenwerking met kunstenaars, ontwerpers en autoliefhebbers. Initiatiefnemer Amber Leeman is bij alle edities betrokken geweest. “Het concept is hetzelfde gebleven, maar elke editie is toch volkomen anders, omdat telkens een andere curator weer nieuwe kunstenaars aantrekt.”

In Zandvoort is Anne Marion Cense de curator. “Car Art past geweldig bij het dna van Zandvoort”, zegt de kunsthistoricus. “Hier hoef je niet uit te leggen dat dit een leuk idee is.”

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3825 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *