Autosalon Genève afgelast door coronavirus

De opmars van het coronavirus is voor de Zwitserse federale gezondheidsorganisatie aanleiding een streep te zetten door de Autosalon van Genève. Die zou op 5 maart zijn deuren voor het publiek openen.

Alle veiligheidsmaatregelen ten spijt heeft de regering besloten tot afgelasting. Eerder deze week hield organisator Palexpo nog vol dat van zo’n maatregel geen sprake zou zijn. Her en der wekte dat verbazing, aangezien andere grote evenementen (Mobile World Congress in Barcelona, Beijing Auto Show) wel werden geschrapt. Vanochtend besloten de Zwitserse autoriteiten echter dat er zeker tot 15 maart (slotdag van de salon) geen evenementen zijn toegestaan met meer dan duizend mensen. Gehoopt wordt dat de maatregel bijdraagt aan de gezondheid van de bevolking.

Ontmanteling

De organisatie van Autosalon Genève reageert met begrip. “We betreuren de situatie, maar de gezondheid van onze deelnemers is prioriteit nummer 1. Dit is overmacht en een groot verlies voor de fabrikanten, die zwaar geïnvesteerd hebben in hun aanwezigheid op de beurs. Niettemin zijn we ervan overtuigd dat iedereen dit besluit begrijpt.” De komende dagen zullen in het teken staan van de ontmanteling van de stands en zalen. De financiële gevolgen zijn onderwerp van gesprek in de komende weken. Bezoekers die al een ticket hadden gekocht krijgen hun geld terug.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.