Autoscout 24: het Golf 7-effect

De verkoopprijs op Autoscout24.nl is in oktober gedaald met 0,16 procent ten opzichte van september. De gemiddelde verkoopprijs van deze maand bedraagt 12.250 euro en ligt een fractie onder die van vorig jaar. Dat blijkt uit de nieuwe Gebruikte Auto’s Prijs Index (AGPI) van de autoverkoopsite.

Jurgen Vugts, algemeen directeur bij Autoscout 24: “Net als vorige maand worden er weer meer auto‘s gezocht. Met name in het segment van kleine auto’s wordt meer gezocht, maar liefst 11 procent. Opvallend zijn de Volkswagen Polo, met 12 procent meer en de Opel Corsa met 14 procent meer vraag. Het middensegment (compacte auto‘s, middenklasse en hogere middenklasse) stijgt met 4 tot 5 procent.” Opvallend is dat de vraag naar de Opel Astra tegen de trend in met 2 procent daalt.

De gemiddelde verkoopprijs is een fractie gedaald. De oudere Golf modellen dalen echter met maar liefst 5,7 procent in prijs. “Hierin zien we duidelijk het effect van de nieuwe Golf 7”, aldus Vugts.

Autoscout 24 wijst ook steeds de auto van de maand aan en dat is dit keer de Opel Corsa. “De vraag naar deze auto stijgt met maar liefst 14 procent ten opzichte van vorige maand, terwijl het aanbod met 4 procent afneemt.”

De Volkswagen Polo (kleine auto), BMW 3-Serie (middenklasse), Opel Zafira (MPV), Volkswagen Golf (compact), BMW 5-Serie (hoge middenklasse) en de BMW X5 (SUV/off road) waren de afgelopen maand de populairste auto’s op Autoscout24.nl.

Download hier het AGPI-overzicht met alle cijfers en top 5-lijstjes >>

ASD

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.