Autoscout 24: stijgende vraag kleine occasions

De prijs van tweedehands auto’s heeft zich in september 2011 gestabiliseerd tot 12.438 euro. Er is een sterkte toename van het aanbod in MPV’s, terwijl de vraag sterk afneemt. Dat blijkt uit het maandoverzicht Autoscout 24 Gebruikte auto’s Prijs Index (AGPI).

Daarnaast blijft de vraag naar kleine auto’s toenemen. Van Volkswagen is de Polo het populairste, daarna de Opel Corsa en Peugeot 206. Bij de middenklassers staat de BMW 3-serie bovenaan en als MPV komt de Opel Zafira het beste uit de bus.
De Land Rover Defender is ook een heel populaire auto met een sterk dalend aanbod en een stijgende vraag. De echte topper van september is volgens Autoscout 24 de Mercedes-Benz C-klasse. De vraag naar dit model steeg met maar liefst acht procent.

Het prijsoverzicht laat zien dat de gemiddelde prijs in 2011 fors gedaald is, maar sinds mei is er weer een stijging te zien van 3,1 procent naar 12.438 euro in september. In dezelfde maand vorig jaar stond de gemiddelde prijs van een occasions bij Autoscout 24 op 12.980 euro en in 2009 nog hoger: 13.767 euro.

AGPI maakt maandelijks de prijsontwikkeling in de tweedehands automarkt inzichtelijk. De gegevens zijn gebaseerd op 150.000 geadverteerde auto’s op Autoscout 24.

Download hier het AGPI-overzicht met alle cijfers >>

Autoscout 24 heeft recent ook nog vier nieuwe medewerkers aangenomen. Ron Hoopman is de nieuwe salesmanager en verantwoordelijk voor de expansie van Autoscout 24 in Nederland. Hij stuurt het team van sales- en accountmanagers aan. Daarnaast komen Edwin Groffen (accountmanager), Jaap Gorter (salescampaignmanager) en Joep Lancee (customer care medewerker) het bedrijf versterken. De uitbreiding van het personeelsbestand is het gevolg van de groei die Autoscout 24 doormaakt.

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2720 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *