Autoscout 24: vijftien procent meer compacte auto’s

De Autoscout 24 Gebruikte auto’s Prijs Index (AGPI) maakt de prijsontwikkeling in de tweedehands automarkt inzichtelijk. Uit de cijfers van april blijkt dat het aanbod in compacte auto’s op het online autoportaal met vijftien procent is toegenomen. Daarnaast steeg het aantal kleine auto’s en SUV/Offroad met veertien procent.

“De verkoopprijs is in april met 0,95 procent gedaald ten opzichte van maart. De gemiddelde verkoopprijs van deze maand bedraagt 12.273 euro en ligt daarmee onder vorig jaar”, aldus Jurgen Vugts, algemeen directeur bij Autoscout 24.

Net als vorige maand is de gemiddelde verkoopprijs van auto’s in april iets gedaald. Deze trend komt overeen met die van 2011. Opvallend is dat de middenklasse en SUV/Offroad de minste vraag had deze maand. De kleine auto’s zijn het minst in vraag gedaald, hoewel ook hier het aanbod flink toeneemt.

De auto van de maand april is de Peugeot 206, het aanbod steeg met bijna een kwart en ook de vraag nam met acht procent toe.

Download hier het AGPI-overzicht met alle cijfers en top 5-lijstjes >>

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.