‘Autoshowroom verdwijnt op termijn’

De autoshowroom zoals we hem nu kennen zal op termijn gaan plaatsmaken voor een centraal gelegen showroom. Ook zal de service in de toekomst meer gedecentraliseerd worden. Dat is althans de verwachting van directeur Marco Schilder van de Martin Schilder Groep.

De Martin Schilder Groep omvat 16 mobiliteitsbedrijven met een jaaromzet van 200 miljoen. Volgens directeur Marco Schilder kan de crisis worden aangepakt met creatief ondernemen. Een brede mobiliteitsservice daarin is een must.

Twaalf jaar geleden startte Schilder al met een brede aanpak. Naast dealerbedrijven van de merken Audi, Volkswagen, Skoda, Seat en Volkswagen Bedrijfswagens, omvatte dat schadeherstelbedrijven, een eigen leaseorganisatie, verhuur, berging, een universele garageketen en een occasioncenter. Activiteiten die inspelen op de behoeften aan flexibiliteit en mobilteitsoplossingen, waarbinnen het kopen, leasen of huren van een auto samenkomen.

“Destijds wisten wij eigenlijk al dat die behoefte op termijn zou ontstaan, maar nu zie je dat bedrijven en particulieren ook op die manier denken en er om vragen”, aldus Schilder.

Showroom nieuwe stijl

Schilder verwacht ook veranderingen op het gebied van showroom en service. “Wat je in de toekomst gaat zien is dat er steeds minder showrooms overblijven en plaatsmaken voor centraal gelegen showrooms/experience centra. Onderzoeken op dat gebied zijn in volle gang, maar ik verwacht dat het ook nog wel een aantal jaren duurt voor het zover is. Onder druk van de huidige economische omstandigheden verwacht ik wel een versnelling in die transitie.”

“Maar dan wel in combinatie met een goed klantencontactcenter dat digitaal en telefonisch ondersteunt en de klant overal bij betrekt en aan je verbindt. Tijdens het advies en verkoopproces, maar ook daarna bij het onderhoud. Aan de andere kant zul je zien dat service steeds meer gedecentraliseerd zal worden. Dus om de hoek bij de klant. Dat is kostentechnisch laagdrempeliger en daar is je concurrentieveld ook groter, dus je bent ook wel verplicht om in al die gebieden gevestigd te zijn”, aldus Schilder.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *