AutovakRAI 2011 veelzijdig

AutovakRAI belooft in 2011 een volledige afstemming van de markt te zijn. Alle belangrijke segmenten komen aan bod, van werkplaatsuitrusting en (bedrijfs)auto onderdelen tot complete tankstation- en wasinstallaties.

Ook alle belangrijke mediapartners en brancheverenigingen hebben zich verbonden aan de beurs. Beursmanager Stefan Vernooij: "Er is een positief sentiment voelbaar in de branche, de markt trekt weer aan wat zich vertaalt in een bezetting van inmiddels meer dan tweederde van de beursvloer. Belangrijke spelers als Autodistribution, Explora, Hella, Brezan, Bosch, Saarloos, Van Heck, Vrooam, Nijboer Blijstra Techniek, Washtec, Stokvis en vele anderen hebben reeds groot ingeschreven."

Michiel Nijboer, van Nijboer Blijstra Techniek (equipment voor APK) bevestigt deze positieve stemming: "Er zijn duidelijke aanwijzingen om optimistisch te zijn. Er wordt weer geïnvesteerd in de werkplaats; we verkochten dit jaar meer werkplaatsapparatuur dan ooit. We hebben dit jaar genoeg redenen om vol enthousiasme AutovakRAI te bezoeken. Er is enorm veel gaande in de markt, dat zien we aan de grote stijging van nieuwe producten. Vooral in de aftersales-markt gebeurt er veel."

Ook Gertjan Sluijter, voorzitter van de Tentoonstellingscommissie, onderstreept de groeiende tendens: "De investeringsbereidheid is hoog; in alle sectoren is het afgelopen jaar hard gewerkt aan prachtige innovaties. Alle grote marktpartijen presenteren zich op de nationale vakbeurs en geven met hun deelname de business nog een extra impuls. AutovakRAI 2011 is tenslotte het breedst mogelijke platform in de autobranche om je nationaal te profileren en vakgenoten te ontmoeten."

Bas Suurenbroek, uit de directie van Explora, ziet ook dat er bij garagehouders een grote investeringsbereidheid is. "Er zijn minder nieuwbouwprojecten, maar dat verlies wordt ruimschoots gecompenseerd door de aankoop van rendementsverhogende apparatuur. Een goede conditie van de werkplaats, dat heeft voor garagehouders de hoogste prioriteit. In het begin van de crisis koos men voor reparatie, nu wordt de afweging naar investeringen gemaakt. De kijk op de toekomst in de autobranche is positief en er is veel nieuws te melden: een uitgelezen moment voor AutovakRAI."

AutovakRAI vindt plaats van maandag 28 maart tot en met donderdag 31 maart.

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *