Award winnende innovaties op Automechanika

Tijdens de Automechanika die volgende week in Frankfurt van start gaat, zijn ook de innovaties te zien van de winnaars van de Innovation Awards 2016 die de Duitse beursorganisatie tijdens elke beurs organiseert. Er zijn acht categorieën voor deze award. De jury maakte een keuze uit 130 inzendingen uit 72 verschillende landen, waaronder 58 Duitse inzenders.

De Award winnende innovaties zullen tijdens de beurs te zien zijn in de ‘Festhalle’ waar een aparte ruimte is gereserveerd voor deze producten. In de categorie Parts en Components is bijvoorbeeld Bosch de winnaar met de M Li-on Motorcycle Battery, bij OE Product en Services is de Valeo laser scanner de winnaar, terwijl de in de categorie Carwash, Care en Reconditioning Washtec heeft gewonnen met het Multi Flex Side Washing System.

Eerste Green Award

Het is voor het eerst dat de negenkoppige jury in het kader van deze Innovation Awards ook de zogenaamde ‘Green Award’ heeft toegekend. Deze gaat naar een bandeninnovatie van Continental: de winterbanden Winter Contact TS 850 P, vervaardigd uit het speciaal ontwikkelde ‘Taraxagum’ (botanische naam voor paardenbloemen). Het natuurlijke rubber in het loopvlak van de banden is vervangen door het duurzame Taraxagum. Continental was al een tijd bezig met onderzoek naar het gebruik van paardenbloemen voor de productie van banden. Er is gekozen voor een winterband omdat deze de meeste hoeveelheid natuurlijk rubber bevat.

Ivonne Vermeulen

Eindredacteur Aftersales Magazine. Ivonne heeft een rijke bagage waarin journalistieke waarden en kennis van de autobranche bijeenkomen. Dankzij haar rol binnen Focwa's Carrosserie beschikt zij bovendien over een indrukwekkend netwerk in de schadeherstelbranche.

Van Ivonne Vermeulen zijn er nog 343 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Ivonne Vermeulen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.