B2C-occasionverkopen stijgen in mei 1,6%

Net als in april hebben de B2C-ocasionverkopen in ons land afgelopen maand weten te plussen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Beleefde april een stevige 8,3%, mei was een stuk bescheidener: 1,6%.

Uitgedrukt in aantallen ging het, zo leren de meest recente cijfers van VWE, om 93.682 auto’s (mei 2015: 92.180). Daarmee is 2016 hard op weg een goed jaar te worden voor de verkoop van autobedrijf naar consument. De eerste vijf maanden zijn samen immers al goed voor een plus van vijf procent vergeleken met januari-mei vorig jaar. Onderling (B2B) wisten autobedrijven elkaar vorige maand overigens ook meer te vinden – een stuk meer zelfs: 10,4%. Bij elkaar werden bijna zestigduizend exemplaren verhandeld.

Meest verkochte merk op de B2C-markt blijft Volkswagen, met ditmaal 10.219 exemplaren. Op de overige plekken binnen de top-tien over mei 2016 staan respectievelijk Peugeot (8.965), Opel (8.472), Renault (8.105), Ford (7.086), Citroen (4273), Fiat (4.254), Toyota (4.113), BMW (3.755) en Volvo (3.703). 

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.