Bandenverkoop maart trekt flink aan

Voor de bandenvervangingsmarkt is het eerste kwartaal positief afgesloten. Moest het volume in februari even pas op de plaats maken, januari en maart noteerden hogere verkopen en prijzen. Dat blijkt uit de nieuwe Nationale Bandenmonitor.

Deze periodieke ‘barometer’ wordt gevoed door bandencijfers van Werkplaats Serviceprovider. Inmiddels bundelt en analyseert WESP de werkplaatsomzetten van vierhonderd aangesloten, hoofdzakelijk universele autobedrijven. Hun positieve cijfers in maart zijn uiteraard mede te danken aan de bandenwissels. Er werden vorige maand niet alleen flink meer banden verkocht, ook de gemiddelde bandenverkoopprijs steeg – naar 71 euro. Van invloed waren ook de gestegen brutoprijzen die de meeste bandenfabrikanten in het eerste kwartaal hebben doorgevoerd. De gemiddelde omzet in aantallen banden per autobedrijf nam in maart met bijna negen procent toe in vergelijking met maart vorig jaar. Dat gaf ook de totale geldomzet een boost.

61 banden per bedrijf

De Wesp-deelnemers brachten in maart 26.200 banden aan de man. Dat is ruim meer dan de 22.819 stuks in maart vorig jaar. Het gemiddeld aantal verkochte banden per universeel autobedrijf kwam de afgelopen maand uit op iets minder dan 61 banden (429 autobedrijven), tegen net iets meer dan 56 stuks (407 autobedrijven) in maart vorig jaar. De nieuwe Nationale Bandenmonitor staat in editie 4 van Aftersales Magazine.

Jos Veldhuisen

Hoofdredacteur Aftersales Magazine met als persoonlijk motto: 'I am Aftersales'

Van Jos Veldhuisen zijn er nog 1691 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Jos Veldhuisen