Beeks autobedrijf spil in hennepteelt

Een autobedrijf in Beek wordt er door politie en justitie van verdacht een centrale rol te vervullen in de georganiseerde hennepteelt en -handel vanuit Limburg. Een grote actie resulteerde in veertien arrestaties en evenveel in beslag genomen auto’s.

Het onderzoek startte al eind 2019. De grootschalige actie nu beperkte zich niet tot Limburg. Behalve arrestaties in Sittard, Oirsbeek, Maastricht en Lanaken (B) werden ook in de omgeving van Barcelona arrestaties verricht. Overigens zijn er veel meer verdachten, velen nog voortvluchtig. In Spanje werden zo’n dertienduizend hennepplanten gevonden. De georganiseerde hennepteelt die nu bloot is komen te liggen, blijkt actief te zijn in Nederland, België, Duitsland en Spanje.

Hack chatdienst

Volgens Dagblad De Limburger zijn maandenlang lijnen afgeluisterd en vertrouwelijke informatie opgenomen in het autobedrijf te Beek. De chatdienst Encrochat, veelgebruikt in het criminele circuit en waartoe de opsporingsdiensten maandenlang ongemerkt toegang hadden, vervulde ook in dit onderzoek een belangrijke rol. Een van de twee criminele samenwerkingsverbanden werd vanuit Beek aangestuurd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *