Belgische VW-importeur vervangt dieselauto’s

De Belgische VW-importeur D’Ieteren Auto wil aan zijn klanten, die een voertuig hebben besteld met een Euro 5 dieselmotor van het type EA 189, voorstellen om hun bestelling te wijzigen naar een gelijkwaardig voertuig met een Euro 6 dieselmotor. Met de garantie van Volkswagen dat deze volledig beantwoordt aan de wettelijke en milieunormen.

Dit initiatief van D’Ieteren Auto betreft ongeveer 800 lopende bestellingen in België van voertuigen van de merken Volkswagen, Volkswagen Bedrijfsvoertuigen, Audi, SEAT en Škoda. De kosten van deze operatie, ten bedrage van ongeveer 2 miljoen euro, zal volledig gedragen worden door D’Ieteren Auto.

Deze beslissing volgt op het bericht waarin D’Ieteren Auto aankondigde om de commercialisering stop te zetten van ongeveer 3.200 voertuigen die mogelijk voorzien zijn van de niet-conforme software. “Wij nodigen alle door deze nieuwe maatregel betroffen klanten uit om vanaf morgen contact op te nemen met hun concessiehouder. Deze actie heeft geen betrekking op bestelde voertuigen in afwachting van levering die reeds zijn ingeschreven. Zij zullen indien nodig deel uitmaken van een eventuele terugroepactie”, aldus D’Íeteren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.