Volkswagenimporteur Pon houdt 4100 diesels op stal die zijn uitgerust met een Euro 5 dieselmotor van het type EA 189. Pon wil eerst afwachten wat de komende ontwikkelingen zijn in het dieselschandaal. VW-dealers vrezen hierdoor omzet in te leveren.

Het gaat om auto’s van de merken Volkswagen, Audi, Seat en Skoda. De verkoopstop raakt 4100 diesels die Pon nog op voorraad heeft. VW heeft inmiddels een andere variant op de gewraakte dieselmotor, de Euro 6, die veel schoner zou zijn. Volgens de importeur is het besluit genomen in afwachting van “volledige duidelijkheid” vanuit de fabrikant Volkswagen AG over de oplossing van de problemen met deze motoren. Volkswagen verwacht hierover binnen een paar dagen meer duidelijkheid te verschaffen.

Pon is naar eigen zeggen onaangenaam verrast door de actuele ontwikkelingen. “Nu duidelijk is om welke dieseltypes het gaat, nemen wij dan ook de beslissing om pas op de plaats te maken met de levering van auto’s met de betreffende dieselmotor”, aldus Pon in een verklaring.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
9 juni 2023
Meest bekeken berichten
Recente Reacties