Bij het Shell tank- en laadstation in Göttingen hebben Shell Duitsland en de Volkswagen Groep de eerste 150 kW Elli Flexpole-lader geopend. Elektrische rijders kunnen hier binnen tien minuten een actieradius tot 160 kilometer bijladen.

Het laadstation van het Volkswagen-merk Elli heeft een batterijopslagsysteem dat aansluiting op een laagspanningsnet mogelijk maakt. Dankzij deze nieuwe technologie kunnen de laadstations eenvoudig en flexibel worden geïnstalleerd. Hierdoor kan de uitbreiding van het laadnetwerk worden versneld.

Miljoen oplaadpunten

De Duitse regering heeft zich ten doel gesteld om in 2030 ten minste een miljoen oplaadpunten beschikbaar te maken voor bestuurders van elektrische voertuigen. De geplande uitbreiding van de laadinfrastructuur loopt echter vertraging op door onder meer een tekort aan speciale transformatoren. Bovendien stellen de honderden Duitse distributienetbeheerders hier ook nog eens verschillende eisen aan.

Laagspanning

Met de Flexpole-laadoplossing van Elli kan een van de grootste hindernissen bij de snelle uitbreiding van het netwerk worden genomen. De Flexpole-laders kunnen namelijk dankzij het geïntegreerde accusysteem direct op het laagspanningsnet worden aangesloten. Hiervoor is geen speciale transformator nodig. Als gevolg hiervan wordt de installatietijd aanzienlijk verkort. Tegelijkertijd maken Flexpole-laadstations een laadsnelheid tot 150 kW mogelijk. Afhankelijk van het specifieke voertuig kan met een Flexpole binnen 10 minuten een actieradius tot 160 kilometer worden bijgeladen.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties