Volkswagen heeft maatregelen genomen in de fabriek in Emden die ertoe leiden dat er de komende tijd minder elektrische modellen zullen worden geproduceerd. Reden is dat de vraag 30 procent achterblijft bij de oorspronkelijk geplande productiecijfers.

Dat bericht de Britse website Autocar, die zich daarbij baseert op uitspraken van Manfred Wulff, hoofd van de ondernemingsraad van de fabriek in Emden.

Onder de maatregelen vallen het schrappen van een ploegendienst de komende twee weken, in aanloop naar een verlengde zomervakantie van vier weken voor de werknemers die werken aan de productielijn voor elektrische Volkswagens. Het gaat daarbij met name om de suv ID 4 en de ID 7 sedan.

Uitzendkrachten

Daarnaast zegt Wulff dat het contract van 300 van de huidige 1500 uitzendkrachten in Emden in augustus 2023 niet zal worden verlengd.

Autocar citeert ook een verklaring van een woordvoerder van de fabriek, die zegt te verwachten dat de bezettingsgraad van de fabriek weer zal toenemen met de lancering van de ID 7 aan het einde van het jaar.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties