Volkswagen is in Salzgitter in de Duitse deelstaat Nedersaksen begonnen met de bouw van een eigen accufabriek. Het nieuw opgerichte bedrijf PowerCo zal hier vanaf 2025 accupakketten produceren. PowerCo investeert samen met zijn partners meer dan 20 miljard euro in het project. De start van de bouw vond plaats in aanwezigheid van de Duitse bondskanselier Olaf Scholz.

Thomas Schmall, bij Volkswagen verantwoordelijk voor technologie en tevens commissaris bij PowerCo: “PowerCo wordt een mondiale speler op het gebied van accu’s. De belangrijkste kracht daarbij is verticale integratie. Dat betekent dat we alles in eigen beheer doen: van grondstoffen tot productie en recycling.”

Naar verwachting levert de oprichting van de nieuwe accufabriek 20.000 arbeidsplaatsen op in Europa.

Eenheidscel

In Salzgitter gaat Volkswagen accu’s produceren die gebruikmaken van de in 2021 gepresenteerde eenheidscel. Deze is geschikt voor verschillende celchemieën en daardoor breed inzetbaar. In de toekomst worden eenheidscel-accu’s ingezet in tot wel 80% van de elektrische modellen van de Volkswagen Groep. In 2025 start in Salzgitter de productie voor modellen in het volumesegment. Naar verwachting komt de jaarlijkse capaciteit uit op 40 GWh, goed voor circa 500.000 voertuigen. Dankzij zes fabrieken stijgt de capaciteit in 2030 tot 240 GWh.

 

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
5 juni 2023
Meest bekeken berichten
Recente Reacties