Berner doet grote overname

De Berner-groep neemt eind dit jaar Barnes Distribution Europe (BDE) over van het Amerikaanse Barnes Group. Met de koop breidt Berner haar bedrijf uit met de businessunits BD France, Kent en Toolcom Supplies.

“De overname zorgt ervoor dat we een nog snellere groei kunnen realiseren in Europa. We zullen ons productportfolio uitbreiden, de directe verkoop in Europa uitbreiden en nieuwe klantengroepen aantrekken”, vertelt Jörn Werner, directievoorzitter van de Berner-groep.

De kernactiviteit van Berner, de directe verkoop van verbruiksartikelen en gereedschappen aan professionals in de automotive en bouwsector, zal ook profiteren van de overname. De overname van BD France en het Britse bedrijf Toolcom Supplies opent de weg naar nieuwe, aantrekkelijke klantengroepen in de automotive en industrie in Frankrijk en Groot Brittannië.

Barnes is een wereldwijde fabrikant van precisiecomponenten en leverancier van logistieke en operationele diensten, zoals ketenoplossingen voor onderhoud en productie. BDE heeft ongeveer 550 mensen in dienst, die onder meer werken bij de distributiebedrijven in België, Denemarken, Frankrijk, Duitsland, Italië, Nederland, Spanje en het Verenigd Koninkrijk. De jaarlijkse omzet is circa 85 miljoen euro en het distributienetwerk van BDE opereert in meer dan 25 landen, voornamelijk in Europa.

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.