Bertho Eckhardt stopt als Bovag-voorzitter

Bertho Eckhardt treedt terug als algemeen voorzitter van Bovag. Het bestuur heeft zijn besluit inmiddels geaccepteerd.

Het vanochtend bekendgemaakte besluit volgt nadat Eckhardt gisteren was opgestapt als lid van de Raad van Commissarissen van Bovemij Holding. Dit vertrek volgde op eerder onderzoek naar compliance-kwesties bij Bovemij over de jaren 2014 tot 2018. De taken van Eckhardt als commissaris worden sinds gisteren voorlopig waargenomen door de overige leden van de raad.

In vervolg daarop zegt Eckhardt nu dat de toekomst van Bovag gebaat is bij een nieuwe voorzitter. In het persbericht meldt Bovag: “Bertho laat weten de mobiliteitsbranche altijd een warm hart te zullen toedragen en wenst de ruim negenduizend leden alle goeds in de enerverende toekomst die ze te wachten staat.” Eckhardt volgde ruim zes jaar geleden Geert Vermeer op.

Totdat een opvolger is gevonden, neemt vice-voorzitter Derk de Haas de taken van de algemeen voorzitter waar, in samenwerking met de rest van het verenigingsbestuur. Het bestuur “is Bertho erkentelijk voor al het werk dat hij voor Bovag en de leden heeft verzet.”

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *