Beursgang voor Mobileye

Mobileye, bekend van de veiligheidssystemen met camera’s, staat op het punt naar de New Yorkse beurs te gaan. Het bedrijf heeft het hoofdkantoor in Nederland maar is daarnaast gevestigd in de VS, Israel, Japan en op Cyprus. Tot de eerstemontageklanten behoren merken zoals BMW en Volvo maar ook GM en PSA.

Bij de beursgang worden bijna 28 miljoen aandelen uitgegeven, waarvan ruim 8 miljoen vanuit Mobileye zelf en de rest door de bestaande aandeelhouders. Vooralsnog wordt gerekend op een koers van tussen de 17 en 19 dollar per aandeel. Met de vrijgekomen gelden wil Mobileye onder meer Eye Q chipvoorraden kopen. Daarnaast zal het kapitaal ingezet worden voor ‘algemene bedrijfsvoering’. De instituten die de beursgang begeleiden zijn onder meer Goldman Sachs, Morgan Stanley, Deutsche Bank, Barclays en Citigroup.

Met de camerasystemen van Mobileye wordt de positie van de auto ten opzichte van het overige verkeer bewaakt en wanneer nodig grijpt de auto in om de verkeersveiligheid te waarborgen. Hierbij worden niet alleen gemotoriseerde verkeersdeelnemers in de gaten gehouden, maar ook voetgangers. Volgens Mobileye werken twintig autofabrikanten met de systemen, daarnaast is het beschikbaar voor de aftermarket.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *