Bluekens Breda eerste dealer Volvo-nieuwe-stijl

Autobedrijf Bluekens aan de Ettensebaan in Breda is halverwege een ingrijpende, circa zeven maanden durende verbouwing. Als eerste Volvo-dealer in Nederland implementeert de onderneming de nieuwe vestigingsstijl van het Zweedse automerk, waarin een groot opgezette, semi-transparante beglazing domineert.

De beglazing wordt onderbroken door grote transparante vensters met houten omkadering waarachter de showroommodellen staan. Deze open constructie biedt klanten straks ook een ruime inkijk in de werkplaats, die vanaf eind augustus een metamorfose ondergaat. Eind november moet het totale project zijn afgerond. Het nieuwe showroomconcept sluit volgens de fabrikant beter aan bij de nieuwe premium modellenlijn (gestart met de 90-serie).

In de eind april begonnen fase 1 werd de bestaande showroom gesloopt en verhuisden de verkoopactiviteiten tijdelijk naar een aangrenzende Pop Up Store, in afwachting van de opbouw van de nieuwe showroom. Die is eind juli, voor de bouwvak, klaar. De op de eerste verdieping gelegen overlegruimte biedt zicht op de werkplaats; intern wordt ze volgens adjunct-directeur Robbert Hectors, verantwoordelijk voor aftersales, inmiddels al de ‘Skybox’ genoemd.

Werkplaats

Door de werkplaats tijdens de verbouwing in drie delen te splitsen, blijft altijd twee derde van de onderhouds- en reparatiefaciliteiten beschikbaar. In het voorste deel worden de 2-kolommers vervangen door schaarbruggen. De plek wordt volledig ingericht voor ‘VPS’ (Volvo Personal Service). In totaal komen er twee rijen van vier schaarbruggen. De drie banden(de)montageapparaten en balanceermachines, voorheen verspreid door de werkplaats, verhuizen naar een nieuwe, centrale ‘technische ruimte’. In het achterste deel blijven de vijf 2-kolommers gehandhaafd. Een schaarbrug en 4-kolommer worden gebruikt in de ‘Direct Service’-ruimte.

Autobedrijf Bluekens bestaat uit vijf vestigingen (Breda, Oosterhout, Roosendaal, Halsteren, Chaam) en omvat 114 medewerkers. Daarnaast is er de qua grootte vergelijkbare tak ‘Bluekens Truck & Bus’, die het Volvo-dealerschap voert, evenals de rode lijn van Renault en Iveco-reparateur is. Overigens meldt het bedrijf in verband met de toename van het werkaanbod op zoek te zijn naar twee diagnosespecialisten (voor de locaties Breda en Oosterhout).

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.