BMW-bestuurder meest agressief

BMW-bestuurders zijn de meest agressieve chauffeurs op de weg. Op de tweede plaats komen bestuurders van Land Rovers gevolgd door Audi-rijders. Dat blijkt uit een Britse studie onder 3000 automobilisten gepubliceerd in Het Laatste Nieuws. Het rijgedrag is met name te wijten aan het sportieve imago van BMW.

Volgens de studie is kleur van de auto en leeftijd van de bestuurder ook van belang voor agressief rijgedrag. Zo zouden bestuurders van blauwe wagens het meest agressief rijden gevolgde door zilveren en zwarte auto’s. Mannen in de leeftijd tussen 30 en 35 jaar maken het het bontst op de weg.

BMW betreurt het asociale en agressieve imago. “Het is jammer dat ons merk gelinkt wordt aan verkeersagressie”, vertelt woordvoerder Christophe Weerts. “We weten dat ons merk een sportief imago heeft en mensen aantrekt die dan ook sportiever en sneller rijden, maar we hebben veel moeite gedaan om dit aan te pakken.” Zo geeft BMW cursussen om goed te leren rijden en wordt er ingespeeld op een energiezuinig imago om andere bestuurders aan te trekken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.