BMW en Daimler samen in autodelen

Het is voor velen ondenkbaar, maar er is een strategische samenwerking tussen Daimler en BMW aanstaande. Daarbij gaat het om de activiteiten rond de autodeelconcepten Car2Go (sinds 2008 operationeel) en DriveNow (sinds 2011 actief).

Met de voorgestelde samenwerking willen beide autofabrikanten bij hun activiteiten rond car sharing sterker komen te staan tegenover partijen als Uber. Ook kijken ze gezamenlijk vooruit naar een maatschappij, vooral in steden, met autonoom rijdende auto’s (de nieuwe Uber-strategie) als een taxiservice. Beide autofabrikanten werken binnen hun concepten overigens samen met respectievelijk de autoverhuurders Europcar en Sixt.

Volgens de Duitse pers betreft de samenwerking tussen Daimler en BMW in eerste instantie vooral de ontwikkeling van een op de mobiliteitsconsument gericht autodeel- en verhuurplatform.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *