BMW-topman leidt fabrikantenkoepel ACEA

BMW-bestuursvoorzitter Oliver Zipse neemt komend jaar de leiding over de koepel van autofabrikanten, ACEA. Hij vervangt in die functie Michael Manley, de ceo van Fiat Chrysler Automobiles dat zich momenteel in een fusieproces bevindt.

De benoeming van Zipse tot ACEA-voorzitter vond plaats tijdens een bijeenkomst van de raad van directeuren, bestaande uit de ceo’s van de autofabrikanten uit Europa. ‘Auto’ moet dan wel breed worden gezien en omvat ook de lichte bedrijfswagens, trucks en bussen.

Volgens Zipse wordt komend jaar een cruciaal jaar voor de Europese auto-industrie als het gaat om de transitie naar duurzame mobiliteit. “De wereldwijde economie en onze sector zijn hard geraakt door de Covid-19-pandemie. Desondanks zijn we ervan overtuigd dat we de krachten moeten bundelen met verschillende industrieën en de politieke leiders om de klimaatverandering met de grootste impact tegen te gaan. Alle betrokken partijen moeten bijdragen aan het terugdringen van emissies.”

Het uitrollen van laadinfrastructuur over de volle breedte van de Europese Unie ziet Zipse als een urgente taak. Doel is de dagelijkse bruikbaarheid van elektrische voertuigen in alle lidstaten te waarborgen. “Daarnaast dienen we de jongste innovaties binnen alle beschikbare aandrijfmethoden te benutten om te voldoen aan elke behoefte van de klant.”

De functie van ACEA-voorzitter is een benoeming voor een jaar, met één verlengingsoptie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *