BMW, VW en Continental winnen award

Internationaal nieuwsmedium Automotive News heeft onlangs in Detroit, Michigan de winnaars bekend gemaakt van haar Global Automotive Shareholder Value Awards. Hierbij worden bedrijven beoordeeld op hun totale rendement voor de aandeelhouders ten opzichte van de PWC Global Automotive Shareholder Value Index.

De awardregen vindt jaarlijks plaats in drie categorieën, te weten Wereldwijde Autofabrikanten, Wereldwijde Automotive Leveranciers en Automotive Retailers (alleen VS). Er wordt ook een onderverdeling gemaakt in perioden van één en drie jaar.

Winnaars

BMW ( 40,2 procent) is dit keer uitgeroepen tot winnaar als Wereldwijde Autofabrikant over een periode van drie jaar, Volkswagen ( 33,7 procent) pakt deze titel over één jaar. Het Franse bedrijf Plastic Omnium ( 43,3 procent) wint over drie jaar de award voor Wereldwijde Automotive Leverancier en Continental ( 23,6 procent) doet dat over één jaar. Speciaal voor Amerika is er ook een prijs voor Automotive Retailers, die dit jaar in beide perioden gewonnen is door Lithia Motors ( 123 procent en 28,7 procent).

“De rendementen die door de winnaars van dit jaar zijn gemaakt geven de kracht en het herstel aan van de automotive industrie”, aldus Rick Hanna van PWC.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *