Oliespecialist en -merk Kroon-Oil heeft een machine ontwikkeld waarmee een automatische transmissie en stuurbekrachtigingssystemen gespoeld, gereinigd en volledig ververst kunnen worden. Opvallend hierbij is dat het nagenoeg zonder sleutelen kan gebeuren.

“De praktijk wijst uit dat veel automatische transmissies op den duur slecht schakelgedrag vertonen. Andere veelgehoorde klachten zijn bonken, slippen, een schommelend toerental, verhoogd brandstofverbruik en het disfunctioneren of zelfs volledig dienst weigeren van de automaatbak. Klachten die kunnen leiden tot dure reparaties of zelfs volledige revisie van de automatische transmissie, terwijl er in de meeste gevallen een eenvoudige en veel goedkopere oplossing voorhanden is”, aldus Kroon-Oil.

Waar bij verversen op de ouderwetse manier slechts 30 tot 40 procent van de oude ATF wordt vervangen door nieuwe ATF-vloeistof, wordt door de Kroon-Oil Power Flush het volledige systeem inclusief koppelomvormer, oliekoeler en alle leidingen, gereinigd en voorzien van verse ATF.

De Power Flush wordt begin februari op de Autoprofessioneel en Schadeherstel vakbeurs in Gorinchem aan het publiek gepresenteerd.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
15 juli 2024
Meest bekeken berichten
Recente Reacties