Grossier Heuts en Slager Automaterialen werkten al nauw samen, maar geven dit vanaf 1 februari nog meer vorm in een gezamenlijke vestiging in Tilburg. Beide Vrooam-grossiers zijn ieder voor de helft eigenaar. De locatie krijgt een minimale baliefunctie en is de vijftiende vestiging voor Heuts.

Visie

Houben: “Door de krachtenbundeling te onderstrepen met een gezamenlijke vestiging wordt ook een duidelijk commitment aan onze klanten (universele garages en dealers) afgegeven. We hebben een langetermijnvisie, wat ook betekent dat we in principe vanuit alle vestigingen werkplaatsconcepten als Boch Car Service, Autocrew, BIS, Vakgarage, Autofirst, Cars en Joy, James en Profile Tyrecenter ondersteunen.”

Ook introduceerde Heuts recent de website Top-bandenshop.nl, waar garagebedrijven gratis aan kunnen deelnemen. Daarnaast opent het bedrijf dit jaar gefaseerd vier nieuwe vestigingen van Autoglaz.

Beide grossiers hebben het afgelopen jaar hun traditionele regio’s verlaten. Het Limburgse Heuts trok naar Eindhoven en het Zuid-Hollandse Slager opende een filiaal in Breda. Met de opening van de Tilburgse vestiging worden beide groepen nu ‘verbonden’.

“De ICT, marketingactiviteiten en financiële afdelingen zijn al in elkaar geschoven. Nu wordt ook aan de verkoopkant de koppeling gemaakt. Garages die bij Heuts, dan wel Slager, hun onderdelenbestelling willen plaatsen kunnen in beide voorraden kijken en dus gebruik maken van de diverse assortimenten”, legt marketingmanager Eric Houben van Heuts uit.

De Tilburgse vestiging is ruim 1.500 vierkante meter groot en kent daarbij meerdere verdiepingen. Zo is er een ruime voorraad van 15.000 banden en een diep en breed assortiment slijtdelen en vloeistoffen. De vestiging doet tevens dienst als regionale hub voor de vestigingen, maar bovenal voor de klanten die buiten de zes dagelijkse bezorgroutes vallen. De Tilburgse hub is er tevens ter ondersteuning van de bezorgroute op zaterdag.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
15 juli 2024
Meest bekeken berichten
Recente Reacties