Bosch koopt SPX Service Solutions (update)

De aftermarketafdeling van Bosch wil SPX Service Solutions kopen van het Amerikaanse SPX Corporation. SPX wil van het bedrijfsonderdeel af om haar schulden terug te dringen. De aankoop van ruwweg 883 miljoen euro zal voor de Bosch-divisie de grootste uit haar geschiedenis zijn en moet in de eerste helft van 2012 afgerond zijn.

SPX Service Solutions ontwikkelt, fabriceert en verkoopt diagnose-apparatuur, werkplaatsequipment, diverse reparatie-oplossingen en software voor de automotive aftermarket. Er werken zo’n 2.700 mensen verdeeld over zeventien landen, voornamelijk in de VS, Duitsland, Frankrijk en China. Robinair, Tecnotest en OTC zijn enkele merken van SPX.

“De aankoop van SPX Service Solutions maakt van Bosch één van de belangrijkere leveranciers van diagnose-oplossingen”, aldus Robert Hanser, president van de aftermarketafdeling van Bosch. “Onze aanwezigheid op de markt zal flink vergroot worden, voornamelijk in Noord-Amerika. Daarop aanvullend zullen we ook onze positie in Azië en Europa versterken op diagnosegebied binnen onze zaken met autofabrikanten.”

Chris Kearney, SPX-voorzitter, president en ceo, laat weten dat deze strategie bijdraagt aan de ’transformatie’ van SPX. “Onze focus komt steeds meer te liggen op vloeistoffen en gassen. Het is de fundering van ons bedrijf en vertegenwoordigd meer dan vijftig procent van de toekomstige omzet.”

SPX Corporation kocht vorig jaar maart nog het Britse Teradyne. Lees er hier alles over >>

UPDATE

De Europese autoriteiten hebben 25 juni ingestemd met de verkoop van SPX aan Bosch. Met de overname is een bedrag van 1,15 miljard dollar gemoeid.

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.