Bosch-Lambdasonde.nl van start

Lambdasondes spelen een cruciale rol in het naleven van de wettelijke emissienormen. Zij verzekeren een milieuvriendelijke werking en optimaliseren het brandstofverbruik tijdens de hele levenscyclus van een voertuig. Steeds meer dieselauto’s hebben een breedbandlambdasonde om aan de strenge regelgeving voor uitlaatgassen te voldoen.
De nieuw gelanceerde website Bosch-lambdasonde.nl is een verzamelplaats van technische informatie, tips en informatie voor controle en diagnose.

De website bevat uitgebreide informatie over de ontwikkeling, de werking en functies van de lambdasonde. Daarnaast geeft de website ook een heleboel praktijkgerichte tips voor de monteur, zoals de verschillende vervangingsintervallen, het aanbevolen aanhaalmoment, een flowchart voor het doeltreffend controleren van de sonde en afbeeldingen van vervuilde sondes en de mogelijke oorzaak.

Door de steeds strenger wordende emissienormen zijn lambdasondes een onmisbaar onderdeel in de moderne auto. Tegenwoordig loopt geen enkele benzineauto meer van de band zonder een regelsonde en een diagnosesonde. Ze controleren elkaar en sturen de werking van de katalysator aan. Dankzij die controlefunctie en het optimaal mengen van lucht en brandstof kan de driewegkatalysator de uitstoot van bijvoorbeeld koolwaterstoffen, koolmonoxide en stikstofdioxide met maarliefst 99 percent verminderen.

Met de ontwikkeling van de planar-lambdasonde heeft Bosch een nieuwe stap gezet in de ontwikkeling van milieuvriendelijke motoren. De planar-lambdasonde bereikt in minder dan vijf seconden de bedrijfstemperatuur. Zelfs tijdens de koudstartfase ontstaat door de hoge emissieniveaus een optimale werking.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.