Bosch stapt uit Denso

Robert Bosch heeft haar 46 miljoen aandelen in het Japanse Denso verkocht voor 1,1 miljard euro. Zij heeft dit gedaan om toekomstige investeringen en strategische aankopen te kunnen doen. Dat meldt de website Automotive News.

Ondanks de verkoop verandert er niets in de samenwerking die beide bedrijven hebben op het gebied van technologie, zoals het delen van technische kennis rondom aandrijflijnen. Volgens woordvoerder Shuji Kojima van Denso wordt er zelfs de mogelijkheden bekeken voor een intensievere samenwerking.
De automotive toelevanrier en Bosch werken ook in de Verenigde Staten en Japan samen, respectievelijk voor de productie van brandstofpompen en navigatiesystemen.

De Duitse multinational was na Toyota (22,5 procent) en Toyota Industries Corporation de grootste aandeelhouder van Denso.

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *