Bosch vervangt oude garde

Op 1 januari 2022 treedt een nieuwe generatie aan in de raad van bestuur bij Robert Bosch. Franz Fehrenbach (71), Stefan Asenkerschbaumer (65) en Volkmar Denner (64) zullen de raad van bestuur verlaten en worden vervangen door een jongere generatie. Ook aandeelhouder Wolfgang Malchow (71) geeft zijn positie bij  Bosch op.

Fehrenbach verlaat Robert Bosch na 47 jaar dienstverband. Denner verlaat de raad van bestuur, maar blijft aan als wetenschappelijk adviseur. Ook Asenkerschbaumer blijft aan bij Bosch als voorzitter van de raad van toezicht.

Per 1 januari 2022 wordt Stefan Hartung (55), lid van de raad van bestuur sinds 2013, aangesteld als nieuwe voorzitter van de raad van bestuur. Hij wordt tevens aandeelhouder van Robert Bosch Industrietreuhand KG. Christian Fischer (53), lid van de raad van bestuur sinds 2018, treedt op 1 januari aan als vicevoorzitter van de raad van bestuur. Ook hij wordt aandeelhouder in Robert Bosch Industrietreuhand KG.

Markus Forschner (54) is per 1 januari 2022 nieuw in de raad van bestuur. Wolfgang Malchow wordt als partner van Robert Bosch Industrietreuhand KG en als lid van de raad van toezicht van Robert Bosch opgevolgd door Eberhard Veit (59).

Elektromobiliteit

Bij de toelichting op het jaarrapport over 2020 viel al op dat Bosch de focus heeft verlegd van de verbrandingsmotor naar elektrische mobiliteit. Het is niet ondenkbaar dat de wisseling van de wacht in het bestuur daarmee verband houdt.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3525 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.