Bouwpakket als auto van de toekomst

De auto van de toekomst heeft op ieder moment te vervangen onderdelen en kan naar wens van de bezitter continue worden aangepast. Dat is althans het idee achter Nova; de nieuwe auto van studenten van de Technische Universiteit van Eindhoven (TU/e).

De bedenkers willen een eind maken aan de enorme afvalstroom die de auto-industrie met zich meedraagt. Alle onderdelen van de Nova zijn eenvoudig te verwisselen. Zelfs tot de motor toe. Ook het uiterlijk is simpel aan te passen aan de wensen van de bestuurder.

De prestaties van de Nova, die uiteraard elektrisch is, hangen af van de modules die de gebruikers wenst in te zetten. maar het autootje zal door de bank genomen uitermate zuinig zijn en een topsnelheid van 90 kilometer per uur halen.

Dat het de studenten ernst is, blijkt uit de successen die de TU/e onlangs haalde met de Stella, een gezinsauto op zonne-energie. Voor dit ontwerp sleepten de ontwerpers een Technologie-Oscar in de wacht. De Nova zal op 16 april op de AutoRAI worden getoond.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *