Bovag in ongelijk om pensioenverdeling

De Hoge Raad heeft het cassatieverzoek van Bovag in de zaak van de pensioenverdeling afgewezen.

Bovag was in cassatie gegaan tegen het pensioenarrest van 17 mei 2016. Daarin was bepaald dat het pensioenfonds PMT vrij is in de uitvoering van de pensioenregeling die door de sociale partners is vastgesteld. Bovag wil echter dat zijn leden zelf kunnen bepalen hoe de verdeling van werkgevers- en werknemersdeel in de pensioenpremie komt te liggen. De verdeling die door PMT was gemaakt zou nadelige gevolgen hebben voor werkgevers én werknemers. In cassatie heeft de Hoge Raad nu bepaald dat PMT inderdaad vrij is in de uitvoering van de pensioenregeling. Bovag heeft daar, als één van de sociale partners, geen directe zeggenschap over.

Gevolgen

Bovag laat weten verbaasd te zijn over de uitspraak. De brancheorganisatie voegt daar aan toe dat die geen directe gevolgen heeft voor de sector. “De ontstane problemen voor de huidige en voorgaande cao-periode zijn al gerepareerd in de cao-afspraken.” Bovag wil nu proberen op een andere manier invloed te krijgen op de premies en de pensioenen van werkgevers en werknemers in de sector.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3806 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

  • 8 maart 2018 om 18:19
    Permalink

    In de autobranche gaat het al lang niet meer om autos maar om geld.

Reacties zijn gesloten.